Kind en Voeding

Vanaf januari 2012 ben ik ook bevoegd om kinderen te begeleiden. Ik heb de specialisatie Kind en Voeding gevolgd bij het Hamelcollege (www.hamelcollege.nl) in Gorinchem.

 

Ook onder kinderen zijn er tegenwoordig veel gewichtsproblemen. Overgewicht bij kinderen is geen onschuldige zaak. De problemen die kunnen ontstaan  als kinderen overgewicht hebben, zijn van omvangrijke en uiteenlopende aard en variëren van artritis en artrose, slaapproblemen, diabetes type II, huidaandoeningen, darmklachten, verhoogd risico op kanker tot - niet te vergeten - pesterijen en depressie. Het is dus van groot belang dat kinderen met overgewicht zo snel mogelijk een gezond gewicht krijgen. Net als bij volwassenen worden zij niet op een dieet gezet, maar zorgen gezonde maaltijden en tussendoortjes, samen met voldoende beweging voor een gezond gewicht.

In mijn begeleiding verander ik samen met het kind en de ouders het eet- en bewegingspatroon. Belangrijk is dat het kind er niet alleen voor staat maar gesteund wordt door het hele gezin.

 

Bekijk de videoclip Smoothies versus Vers fruit

Coeliakie

In 2010 werd bij mij de darmaandoening coeliakie vastgesteld. Het was een ware zoektocht om met deze aandoening een nieuw eetpatroon te vinden. Voor coeliakie-patiënten is het vaak moeilijk om dagelijks alle belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen. Als ervaringsdeskundige kan ik u hierbij helpen middels een goed advies voor een uitgeblanceerd eetpatroon.

 

Voor een volledige overzicht van mijn specialisaties kunt u mijn LinkedIn pagina bekijken.

Ria Smeets Gewichtsconsulente

Een goed advies voor een gezond gewicht!